La gastronomia i la restauració, una oportunitat per a la comercialització dels productes de pesca artesanal: l’angula.

Ahir dia 30 de gener de 2017 va tenir lloc un showcooking amb angula viva en el marc del “Seminari de la pesca tradicional a la indústria agroalimentària”, a Sant Jaume d’Enveja, al Restaurant Racó del Riu.

Aquesta acció ha estat organitzada per Montsià Actiu (Consell Comarcal del Montsià) i l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, i subvencionada pel SOC i el FSE.

Al llarg del matí hi ha hagut dos ponències, una del cuiner Jeroni (Restaurant les Moles) amb la presentació i explicació de tres plats confeccionats amb angula (“amanida de llagostins, cavalla, angules amb gelatina d’alfàbrega i vinagreta d’alls negres”, “la cavalla amb angules” i “pota de pollastre amb angules”) i una altra de la cuinera Cinta (Restaurant Racó del Riu) amb la presentació i explicació de dos plats tradicionals confeccionats amb angula (“revolt d’angula” i “suquet d’angula”).
A banda hi va haver maridatge amb vins DO Terra Alta, representats pel celler Altavins Viticultors.
Com a públic participant hi assistiren un total de 43 persones, de les quals havien representats 13 restaurants d’arreu de Catalunya (de les quatre províncies) i la resta ex-alumnes del curs de professionalització de la pesca de l’angula i representants d’institucions del territori.

Èxit de participació i de satisfacció dels assistents els quals van poder fer intercanvi de contactes professionals i aprofundir en les qualitats organolèptiques especials d’aquest producte excepcional de Sant Jaume d’Enveja.
Per a més informació podeu visualitzar el vídeo “Sant Jaume d’Enveja promociona l’angula per convertir-la en emblema gastronòmic local” del telenotícies comarques de TV3.cat :   http://www.tv3.cat/videos/5646882/sant-jaume-denveja-promociona-langula-per-convertir-la-en-emblema-gastronomic-local

Persona de contacte: Joan Castor Gonell Agramunt (Alcalde) Telèfon: 977 468 039