Aquesta setmana s’ha presentat oficialment l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre i ho han fet les entitats i organitzacions que l’impulsen al territori, amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

L’Ateneu Cooperatiu pretén impulsar i potenciar l’Economia Social i Cooperativa al territori i esdevindre un espai de referència i punt de trobada. Des de l’Ateneu s’acompanya en la creació o la consolidació d’empreses de l’Economia Social, tenint en compte els seus valors que li són propis.

El projecte s’adreça especialment a totes aquelles persones i col·lectius amb una idea de negoci que, a més, comparteixin els valors que vagin molt més enllà de l’associació estrictament mercantil. És necessària la creació d’estratègies compartides i d’organitzacions empresarials democràtiques on les cooperatives hi tenen molt a dir. De fet, la realitat a les Terres de l’Ebre ens diu que no només existeixen les cooperatives agràries, algunes de més de 100 anys d’antiguitat, sinó que entre els municipis ebrencs comptem amb més de 200 cooperatives, en tots els sectors productius, incloent-hi el sector serveis a les persones, l’acompanyament psicològic, la comunicació periodística de proximitat, d’eficiència energètica o la fabricació de cosmètica, per exemple.

Des de Montsià Actiu volem felicitar a totes les entitats promotores la iniciativa de suport i valorem molt positivament l’existència d’aquest suport que treballa a tot el territori ebrenc, disposant de punts d’atenció a Flix, Móra d’Ebre, Gandesa, Tortosa, Deltebre, Amposta i Ulldecona. Si t’interessa tota aquest informació pots donar un cop d’ull al seu web www.ateneucoopte.org . Endavant!