Ciutadania participativa

/Ciutadania participativa
Ciutadania participativa 2018-01-24T10:37:45+00:00

Obrim un Procés Ciutadà de Participació

La participació és una tret diferencial dels éssers humans. Ens agrada relacionar-nos, ens agrada co-crear i ens agrada caminar junts; i quan no ho fem abandonem el benestar i la felicitat. La participació ciutadana facilita la capacitat d’actuar col·lectivament en l’entorn, i millorar-lo des del debat enriquit, les propostes compartides, escoltades i consensuades.

La participació ens empodera com a protagonistes de la nostra història col·lectiva; Participar activament en el dia a dia de la gestió pública permet empoderar a les persones en actors protagonistes i ens permet decidir què volem i com ho volem fer. Participar en els processos de definició del territori té a veure amb com volem que sigui el nostre model productiu, té a veure amb com volem que sigui l’ocupació o el model sanitari i social, i fins i tot té a veure amb com volem que sigui el model educatiu. I això només ens porta cap a un nou camí: més consciència social, més solidaritat, més altruisme i més proximitat. És el que té escoltar-nos, que podríem arribar a entendre’ns més humanament.

La participació ciutadana és un procés, no és un final de res; És un procés lent de desenvolupament personal i comunitari, que ens facilita sortir d’un concepte de vida individualista, infantil i a la carta, i ens transporta vers comunitats adultes, capaces de seure junts i parlar d’allò que no es parla, d’escoltar allò que ningú vol escoltar i somniar junts amb un món més ètic, amb més equitat i amb una mida més humana adaptada a una nova sensibilitat social.

Reflexions de Santi López-Villa per al Pla de Participació Ciutadana de Solsona

Amb la signatura de l’Acord Territorial per a la Reactivació Econòmica i l’Ocupació engeguem el procés de participació ciutadana per a reflexionar el Desenvolupament del territori de manera oberta i cooperada amb la ciutadania. En aquest marc de cooperació s’han creat espais de trobada al voltant de sis àmbits, que els anomenem les COMISSIONS 2026. Cada comissió reflexiona sobre diversos aspectes clau.

Aquest novembre de 2016 iniciem els processos de participació ciutadana a tota la comarca. Si en vols formar part inscriu-te i et convocarem a les sessions plenàries.

Inscriu-te a les comissions
Aneu a la barra d'eines